Search

Musik fra fortiden - med blikket fremad

Det danske ensemble GIÒIA med den særlige instrumentation: blokfløjte, portativ, keltisk harpe og percussion, giver et moderne bud på den allertidligst noterede kunstmusik fra middelalderen.

713-09-0186.jpg

        Mie Korp Sloth, Tira Skamby og Karina Agerbo


GIÒIA spiller instrumentale danse fra 1300-tallets Europa, fortrinsvis fra Italien og Frankrig i egne arrangementer. Musikken er anderledes, ikke dansemusik, som vi kender den i dag - men medrivende i sine rytmiske, iørefaldende melodier – som enten frembringer glæde eller finder det melankolske frem. For GIÒIA har musikken været anledning til mødet mellem den klassiske og den rytmiske verden, hvor de skarpe grænser i disse forskellige musikgenrer bliver opblødt gennem improvisation og nytænkning, dog hvor respekten for kilderne bliver bibeholdt. 

Trioen har de senere år erfaret, at der ikke er langt fra arrangementer til egne kompositioner. Derfor har gruppen også skabt en lang række af egne værker i deres kendetegnende stil.

GIÒIA består af tre musikere på instrumenterne blokfløjte, percussion, keltisk harpe og portativ (bærbart orgel). Karina Agerbo (blokfløjte) og Mie Korp Sloth (portativ/harpe) er begge klassisk uddannede musikere, mens Tira Skamby (percussion) har udviklet sine færdigheder bl.a. på Cuba, i Ghana og i Brasilien hos førende eksperter. 


Alle billeder er taget af Fotograf Michael Boesen og Karolina Zapolska

Siden er opdateret d. 23/2-23